MESK URBAANI UNELMA

Aluetyötä jo yhdeksällä paikkakunnalla

E4E4-aluetyöryhmien visiopäivässä 12.10.04 oli 50osallistujaa eri puolilta Suomea.
26.1.2005 -- Vuosi sitten järjestetty Suomen Evankelioimiskongressi 2004 (E4) on johtanut käytännön jatkotoimintaan.


Pian tammikuun kongressin jälkeen eri puolilla Suomea perustettiin E4-aluetyöryhmiä ja alettiin toteuttaa E4:ssä vahvistunutta näkyä kristittyjen yhteistyöstä evankelioimisessa. Nyt toimivia aluetyöryhmiä on yhdeksän ja viidellä paikkakunnalla ryhmät ovat syntymässä.

Turussa joukko kongressiin osallistuneita alkoi kevättalvella kokoontua säännöllisesti pariksi tunniksi kerrallaan. Tunti puhuttiin ja tunti rukoiltiin. Tästä yhteydestä syntyi Virtaa! Energiaa Turun evankelioimiseen -tapahtuma, jonka tavoitteita edistävät nyt 10 työryhmää mm. mediaa, nuorisotyötä ja rukousta. Työn yhteiseksi nimittäjäksi onkin tullut Virtaa! ja se on yhdistänyt laajasti eri kristillisiä taustayhteisöjä.

Kristittyjen yhteinen rukoustyö Turun puolesta on laajentunut ja tullut osaksi E4-työtä. Nyt tutkitaan mahdollisuuksia perustaa ympäri vuorokauden auki oleva rukoushuone. Eri tunnustuskuntia edustava toimituskunta alkaa julkaista Sytyke-nimistä, kahdesti vuodessa ilmestyvää evankelioivaa tabloidia kohderyhmänään yliopisto-opiskelijat. Lisäksi Jäkärlän lähiössä, jossa ei aikaisemmin ole ollut kristillistä nuorisotyötä, suunnitellaan nuorten tapahtumaa huhtikuuksi.

- Ilman E4-kongressia mitään tällaista ei olisi lähtenyt liikkeelle, väittää E4-aluetyöryhmän uusi vetäjä, Turun vapaaseurakunnan pastori Jopi Pietiläinen, jonka johdolla kokoontuu kymmenen hengen, eri taustayhteisöjä edustava seurantaryhmä.

Pirkanmaalta taivaaseen

Tampereellakin lähdettiin liikkeelle rukoillen. Ensimmäisessä vaiheessa Pirkanmaan E4-aluetyöryhmä haastoi ihmisiä rukoilemaan, että mahdollisimman moni pirkanmaalainen pääsisi taivaaseen ja että löytyisi 7 000 kristittyä aktiivisiksi todistajiksi. Tätä tukemaan järjestettiin Pirkanmaa rukoilee -päivä ja perustettiin virtuaalinen rukouskeskus Internet-osoitteeseen .
Pirkanmaan E4-aluetyöryhmää johtaja, Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnan kappalainen Asko Peltonen kertoo, että toisen vaiheen tavoitteena on evankeliumin kertominen ruohonjuuritasolla. Syyskuun viimeiseksi viikonlopuksi suunnitellaan valmennustilannetta, johon toivotaan 700 osallistujaa. Jokainen heistä voisi sitten koota ympärilleen 10 hengen ryhmän ja rohkaista yhdessä toisiaan todistajan tehtävässä arjen keskellä.

- On hieno juttu, että kaikki seurakunnat ovat näyssä mukana. Jos todistajien aktivoiminen tapahtuu kaikkien parissa, niin evankelioimisesta ja uskonasioista voi tulla yleinen puheen aihe, Peltonen haaveilee.

Ruohonjuuritasolla on ytyä

Mikkelin alueen E4-aluetyöryhmän puheenjohtajana toimii Maailman evankelioimisen Suomen keskuksen eli MESKin puheenjohtaja Seppo Väisänen, jonka ohjauksessa tammikuun kongressi toteutui.

- Kongressi oli lähtölaukaus. Toivoisin, että Kalevi Lehtisen näky Iloisen uutisen verkostosta lähtisi liikkeelle ja löydettäisiin ruohonjuuritason evankelioimissovelluksia mahdollisimman laajasti, Väisänen toteaa.

Mikkelissä järjestetään vappuna kristittyjen yhteinen Iloisen uutisen koulutustapahtuma, Mini-E4.

E4-prosessiksi nimetty liikehdintä toteutuu MESKin ohjauksessa. Sen alaisuuteen on kevään 2005 aikana suunnitteilla E4-ohjausryhmä, johon tulee eri kristillisiä taustayhteisöjä edustavia evankelioimistyön asiantuntijoita ja edustajia. E4-ohjausryhmä toimii käytännön koordinaatiotyötä tekevän E4-tiimin apuna. Tavoitteena on tukea Suomessa evankelioimistyötä tekevien tahojen yhteistyötä niin, että jokainen maassamme asuva saisi ymmärtää evankeliumin.

Kongressin tiedottaja Maarit Eronen toimitti materiaalista kirjan Yhdessä evankeliumi eteenpäin (Päivä). Aineistoon voi tutustua myös E4-prosessia ja -aluetyötä tukevan Internet-sivuston kautta osoitteessa . Suomen evankelioimisen tueksi on perustettu E4-rukousverkosto, johon kuka tahansa voi liittyä www.evankelioi.net -sivuston kautta tai lähettämällä yhteystietonsa osoitteeseen .

 

Lisätietoja E4-prosessista:

Maarit Eronen, E4-tiedottaja, 050-447 0860,

Arto Valkeapää, E4-koordinaattori, 0400-641 894,