MESK URBAANI UNELMA

Evankelioimisteko 2006 -tunnustus Urbaanille unelmalle

Turun Urbaani unelman edustajana Vuoden evankelioimisteko -kiertopalkinnon vastaanotti pastori Markus Nikkanen (kesk). Kuvassa myös Maarit Eronen, Jussi Miettinen, Riku Rinne ja Kalevi Lehtinen. (Kuvaaja Jani Laukkanen.)
E4-tiimin jakama Vuoden evankelioimisteko -palkinto on myönnetty Turun Urbaani unelma -tiimille.

Vuoden evankelioimisteko -tunnustus on nyt jaossa ensimmäistä kertaa. Sen tavoitteena on rohkaista kristittyjen yhteistä ruohonjuuritason evankelioimistyötä, joka ilmentää luovuutta, innovatiivisuutta ja jatkuvuutta.

Turun Urbaani unelma -nuorisotapahtumassa viime kesäkuussa 400 nuorta ja 200 vapaaehtoista eri puolilta Suomea olivat mukana 140 palvelutempauksessa yhteistyössä kaupungin ja paikallisseurakuntien kanssa. Tapahtuman taustalla oli 24 kristillistä tahoa luterilaisista seurakunnista vapaisiin suuntiin ja herätysliikkeisiin. Urbaani unelma -tapahtumassa 50 ihmistä ilmaisi yhteyskortin avulla halunsa sitoutua Jeesukseen. Turun tapahtuman suojelijana toimi arkkipiispa Jukka Paarma.

Hyvillä teoilla provosoimista

Urbaani unelma lanseerasi käsitteen provosoivasta evankelioimisesta, jossa Jumalan rakkaudesta kerrotaan hyvien tekojen ja palvelun kautta. Tänä vuonna Urbaani unelma -tapahtumat toteutetaan Tampereella 27.4.-1.5. ja pääkaupunkiseudulla 8.-12.8. Lisätietoja .

- Vuoden evankelioimisteko -palkinnon tarkoitus on muistuttaa kristittyjä Jeesuksen antaman lähetyskäskyn velvoittavuudesta. Jälkikristillisessä Euroopassa tarvitaan nyt kipeästi rohkeita ja innovatiivisia tekoja ihmisten tavoittamiseksi Jumalan ja hänen seurakuntansa yhteyteen. Urbaani Unelma osoitti, että evankeliumin voi kertoa toisinkin, toteaa E4-tiimijohtaja Jussi Miettinen.

Vuoden evankelioimisteko -palkinnon myöntää MESKin eli Maailman evankelioimisen Suomen keskuksen yhteydessä toimiva E4-tiimi. Tiimi syntyi vuoden 2004 Suomen Evankelioimiskongressin jälkeen rohkaisemaan kristittyjen yhteistä evankelioimistyötä.

Vuoden evankelioimisteko -tunnustus julkistettiin nuorisovaikuttajien Future-päivillä Janakkalassa 18.4.2007. Sen vastaanotti Urbaani unelma -koordinaattorina toiminut nuorisopastori Markus Nikkanen.