MESK URBAANI UNELMA

Vappuaktio tavoitti tuhansia Helsingissä

Jussi Palola
1.5.05 --Eri seurakuntien ja kristillisten oppilasjärjestöjen järjestämä vappuaaton tapahtuma Helsingin Senaatintorilla iski hyvään saumaan. Tuomiokirkon portaiden eteen rakennetulle lavalle oli koottu nuorekasta ohjelmaa, jota saapui seuraamaan arviolta viisituhatta vappujuhlijaa.


Kaiuttimista ilmaan puskettu menevä musiikki veti kirkon portaat täyteen kaupungilla olleita juhlijoita jo ennen illan ohjelman alkua. Vappukansa laski portaita alas kristittyjen teekkareiden rakentamassa liukumäessä ja nautti ilmaista pullaa ja mehua. Tuskin kukaan tulijoista vielä siinä vaiheessa tajusi olevansa evankelioimistapahtumassa.

Hauskanpidon ohessa järjestäjät huolehtivat kuitenkin siitä, ettei tapahtuman päätarkoitus jäänyt kenellekään epäselväksi. Evankeliumi julistettiin lavalta kiertelemättä, ja kuulijoita kutsuttiin sen jälkeen kirkon kryptaan kahville ja juttelemaan.

Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa, ja koordinaattori Jussi Palola oli innoissaan.

- Tarkoituksena oli saada evankeliumi Helsingin ja opiskelijamaailman ytimeen tuoreella tavalla.

Nappiosuma oli muun muassa rap-artisti Ruudolfin saapuminen tapahtumaan. Viime aikoina paljon julkisuutta saanut kristitty räppäri keräsi helposti yleisön huomion ja käytti sen tehokkaasti hyväkseen osoittamalla suuntaa Jeesuksen luo.

Palola uskoi, että tapahtuma muokkasikin asenteita ja mielikuvia: uskovat eivät ole tylsiä, mutta heillä on silti ehtaa sanomaa.

Vappuaktion järjestäjinä toimivat KY-Missio, Pro Deo Incognito, Helsingin Kansanlähetys, Kansan Raamattuseura, Helsingin Tuomiokirkko- ja Saalem-seurakunta, Suur-Helsingin ja Pitäjänmäen seurakunta sekä Espoon seurakuntien oppilaitostyö. Aktio sai inspiraationsa tammikuisesta HYKEN (Helsingin yhteiskristillinen evankelioimistoimikunta) ja E4-prosessin yhdessä järjestämästä Finishing the Race -tapahtumasta, jossa nuorisotyön vastuunkantajat kokoontuivat visioiltapäivään mm. Kalevi Lehtisen johdolla.

Ensi vuonna on tarkoitus panna paremmaksi ja keskittyä paremmin erityisesti ihmisten kohtaamiseen myös henkilökohtaisella tasolla. Siihen on mahdollista saada valmennusta jo 13.-15.5.2005, jolloin HYKE ja E4 järjestävät Saalem-seurakunnassa Helsinki elää celebration -viikonlopussa henkilökohtaisen evankelioimisen valmennusta nuorille. Viikonlopun ohjelma ja lisätietoja osoitteesta: ja .

Teksti ja kuva: Niina Tuovinen

 (Viimeisenä)

Tapahtumakoordinaattori Jussi Palola oli innoissaan hyvin kansaa vetäneestä vappuaktiosta. Tapahtumaa seuraamaan eksynyt yleisö reagoi eri tavoin järjestettyyn ohjelmaan. Osa oli aidon iloisia kun taas toisia hengellisen sanoman julistaminen kismitti.