MESK URBAANI UNELMA

Uudentyyppinen evankelistakoulutus Perheniemessä

”Jumalan seurakunta on saanut Jeesukselta tehtävän pitää huolta siitä, että kaikki kuulevat evankeliumin. Evankelistoilla on siinä tärkeä rooli, ja siksi on tärkeää, että etsitään ja valmennetaan ihmiset, joilla on evankelistan lahja ja kutsumus,” Kalevi Lehtinen iloitsee. (Kuva Juhani Säilä)
4.10.2007 - Perheniemen evankelisessa opistossa alkaa tammikuussa uudenlainen evankelistakoulutus. Monimuoto-opetuksena toteutettava puolentoista vuoden evankelistakoulutus on tarkoitettu jokaiselle evankelistan kutsumusta pohtivalle kirkkokunnasta tai kristillisestä taustasta riippumatta.

Kolmannen vuosituhannen evankelista -nimisessä koulutuksessa opettajakaarti on mittava. Mukana ovat mm. Kalevi ja Leena Lehtinen, päätoimittaja Leif Nummela, radiotoimittaja-julistaja Pasi Turunen, pastori-julistaja Antero Laukkanen, evankelista Eliina Heinonen, evankelista-kouluttaja Arto Valkeapää, pastori Timo Keskitalo, evankelista Ilkka Puhakka, kouluttaja Juha Parkkinen, Alfa-kouluttaja Mari Moilanen, E4-tiiminjohtaja, pastori Jussi Miettinen ja rehtori Petri Välimäki.

Kalevi Lehtinen näkee uuden koulutusmahdollisuuden kaikille seurakunnille positiivisena haasteena.

- Ensiksikin siihen, että seurakunnat tiedostavat evankelioimistyön tärkeyden ja toiseksi, että ne etsivät ja lähettävät tähän koulutukseen ihmisiä, joille Jumala on antanut evankelistan kutsun ja joihin seurakunta voi luottaa. Kolmanneksi, että seurakunnat alkavat aktiivisesti hyödyntää evankelistoja ja luoda heille mahdollisuuksia ja paikkoja palvella.

Tammikuun 18. alkava koulutus sisältää teoriaa, sen soveltamista käytäntöön ja teemojen yhdessä prosessointia. Kahdentoista viikonlopun lähijakson lisäksi jokainen opiskelija sitoutuu oman kehittämistehtävän työstämiseen. Koulutuksessa paneudutaan mm. evankelistan kutsuun, identiteettiin ja asenteisiin, ilmaisutaitoihin, menetelmiin, apologiaan ja evankelioivaan seurakuntaan. Koulutus päättyy toukokuussa 2009.

Perheniemen opistossa uusia linjauksia

Huhtikuussa Perheniemen evankelisen opiston rehtorina aloittanut Petri Välimäki sanoo kohdanneensa paljon ihmisiä, joilla on evankelistan kutsu, mutta jotka ovat yksin kutsunsa kanssa.

- Suomessa ei ole kovin paljon painotettu evankelistojen koulutusta, vaikka se on selkeästi yksi Raamatussa kuvattu tärkeä virka ja tehtävä. Itsekin evankelistana iloitsen siitä, jos saan olla valmentamassa kymmeniä evankelistoja. Elämäni tärkeä päämäärä, että mahdollisimman moni pääsisi taivaaseen, toteutuu näin paremmin kuin että vain evankelioisin yksin, Välimäki totesi.

Iitissä sijaitseva Perheniemen evankelinen opisto on tehnyt tänä vuonna selkeitä uusia linjavalintoja keskittymällä kurssisisällöissään ihmisen terveyden kokonaisvaltaiseen tukemiseen. Kriisipalvelun toiminnanjohtajana ja sielunhoitajana toiminut Välimäki näkee evankelistakoulutuksen johdonmukaisena lisäyksenä tässä: hengellisen terveyden lähtökohta on elävä suhde Jumalaan.

Evankelistakoulutus toteutetaan yhteistyössä Perheniemen evankelisen opiston ja kristittyjen yhteistä evankelioimistyötä rohkaisevan E4-tiimin kesken.

Lisätietoja:
Koulutussuunnittelija Mari Moilanen, , 0400-014 010