MESK URBAANI UNELMA

Urbaani unelma Tampereella ja Helsingissä

2006 Turun Urbaani unelma -tiimit osallistuivat 140 palvelutempaukseen puistosiivouksesta vanhusten ulkoiluttamiseen.
Turussa kesäkuussa 2006 järjestetty Urbaani unelma -nuorisotapahtuma saa tänä vuonna jatkoa Tampereella vappuna ja Helsingissä elokuussa. Tavoitteena on kymmenien erilaisten palvelutempausten kautta välittää Jumalan rakkautta ihmisille käytännössä.

Tampereella vapun tienoilla 27.4.-1.5. järjestettävän Urbaani unelma -tapahtuman kohderyhmänä on ensisijaisesti nuoret ja nuoret aikuiset. Palvelutempaukset keskittyvät viikonloppuun. Vappuaattona on tarkoitus jalkautua juhlivien ihmisten joukkoon ja siivota katuja. Järjestelyissä on mukana 18 tahoa luterilaisista uusiin seurakuntiin ja helluntailaisista kristillisiin järjestöihin. Illan evankelioimistilaisuudet, Unelmabileet, järjestetään Keskustorilla. Esiintyjinä on mm. HB ja Ruudolf. Tapahtuman loppuhuipennus on vapunpäivän Jeesus-marssi.

Helsingin Urbaani unelma järjestetään 8.-12.8. perinteisen Näky-konferenssin tilalla. Konferenssin järjestäjät halusivat suuntautua ulospäin ja antaa tapahtuman kristittyjen yhteiseen käyttöön. Kiinnostus on laajaa, ja järjestelypohja on muotoutumassa. Helsingin yhteiskristillinen evankelioimistoimikunta, HYKE, ja E4 ovat tapahtuman takana. Iltapäivien palvelutempausten aikana on tarkoitus esimerkiksi kunnostaa puistoalueita, pestä autoja, tavata vanhuksia ja auttaa ihmisiä pihatöissä. Päivien aikana jaetaan myös 30 000 lahjapussia, joissa on sisällä mm. lehti ja kutsu Näky United -evankelioimisiltaan jäähallissa.

Sekä Tampereen että Helsingin tavoitteena on järjestää Urbaani unelma -tapahtuma myös vuonna 2008, jolloin tapahtuman järjestelypohjaa ja palvelutempauksia voidaan laajentaa.

Urbaani unelma -tapahtuman vaikutteet tulevat Manchesterista, Englannista, jossa vuonna 2000 viikon ajan n. 14 000 osallistujaa jalkautti evankeliumin kaupungin kaduille hyvien tekojen avulla ja n. 4000 ihmisen raportoitiin tulleen uskoon. Turussa viime vuonna 400 nuorta eri puolilta Suomea ja 200 vapaaehtoista olivat mukana 140 palvelutempauksessa yhteistyössä kaupungin ja paikallisseurakuntien kanssa. Uskoontuloja raportoitiin 50. Turun tapahtuman suojelijana toimi arkkipiispa Jukka Paarma.

Lisätietoja