MESK URBAANI UNELMA

Evankelioimisvalmennuksessa mentiin ”sikana sekaan”

Miika Kemppainen osallistui evankelioimisvalmennukseen ja laittoi oppimaansa käytäntöön. Kuva: Mikaeli Panula. J-Posse räppäsi Espan puistossa Jeesuksesta. Kuva Mikeali Panula.
15.-5.05 -- Helluntai-viikonloppuna "Helsinki elää celebration" kokosi nuoria Helsingin Saalem-seurakuntaan evankelioimisvalmennukseen, jossa laitettiin opittua heti käytäntöön. Yksi viikonlopun teemoista, ”sikana sekaan”, kannustikin uskovia rohkeasti tekemään aloitteita Jeesuksesta kertomisessa.


Tapahtuma, jonka päävalmentajina olivat evankelista Kalevi Lehtinen ja missiokouluttaja Seppo Niemeläinen, oli yksi laajimmista kristittyjen nuorten yhteisistä tapahtumista Helsingissä. Järjestelyvastuussa olivat HYKEn (Helsingin yhteiskristillinen evankelioimistoimikunta) nuorisotyötekijät sekä E4-prosessi.

Nuorten evankelioimisvalmennuksen lisäksi viikonloppuna koulutettiin valmentajia, jotka varustettiin viemään viikonlopun sisältö omille paikkakunnilleen, seurakuntiinsa ja pienryhmiinsä. Valmentajien valmennukseen osallistui nelisenkymmentä ihmistä edustaen yli 20 eri taustayhteisöä pääkaupunkiseudulta ja mm. Turusta, Mikkelistä ja Oulusta. Valmentajien valmennuksesta vastasivat opinto-ohjaajien kouluttaja Juha Parkkinen ja Leena Lehtinen.

Yksi valmentajakokelaista oli Miika Kemppainen Kansanlähetyksestä. Hän osallistui muiden mukana Espan puistossa lauantaina järjestettyyn ulkoilmatapahtumaan, jossa rap-yhtye J-Posse, draamaryhmä ja evankelista Timo Närhi esittelivät Jeesusta sadoille puistoon kevään ensimmäisestä lämpimästä päivästä nauttimaan tulleille ihmisille. Siellä oli tarkoitus harjoitella valmennuksessa opittua käytännössä.

- Jännittää kyllä aika paljon olla täällä ihmisten parissa evankelioimassa. On aika iso harppaus astua ulos omalta mukavuusvyöhykkeeltä. Koen olevani evankelioimisessa ihan aloittelija. Toissakesänä olin kyllä parin viikon aktiossa mukana Venäjällä sekä Virossa, kouluilla ja Pori Jazzeilla oon myös ollut ryhmissä evankelioimassa. Viime syksynä olin sitten eräässä E4:n järjestämässä tapahtumassa ja sieltä saatiin kaverin kanssa innostusta lisää ja täällä sitä nyt ollaan, Miika kertoili.

Miika vaikutti rennolta tyypiltä sinisessä takissaan lippalakki päässä, ja hengellisistä asioista puhuminen näytti hänelle luontevalta.

- Olen saanut tässä koulutuksessa tosi paljon rohkaisua. On ollut mahtavaa kuulla muiden kokemuksia evankelioimisesta. Monet asiat ovat selkeytyneet mulle.

 

J-Possen räppääminen Espan puistossa pysäytti monet kuuntelemaan. Poikien meno oli rentoa, hymy herkässä ja sanoma Jeesuksesta Kristuksesta kirkas.

- Olemme olleet mukana tuolla evankelioimisvalmennuksessa ja sitä kautta tulimme tännekin. On mahtavaa kertoa musiikkimme kautta Jeesuksesta. Puhumalla evankelioiminen on kyllä aika pelottavaa, mutta totta kai sitä syntyy helposti myös keskusteluja uskonasioista, kun nuoret tietävät kristilliset arvomme, J-Possen kaverit tuumailivat.

- On hyvä, että meille uskoville nuorille järjestetään koulutuksia, koska siellä saa kannustusta muilta. Usein evankelioiminen voi muuten unohtua meiltä jokaiselta.

 

Helsinki elää -valmennus oli osa E4-prosessia, jonka tarkoituksena on antaa tavallisille kristityille valmiuksia jakaa uskoaan arjessa. Tavoitteena on myös varustaa satoja valmentajia rohkaisemaan muita. Seuraavat E4-valmennukset ovat syyskuussa Oulussa ja Tampereella. Lisätietoja .

 

Teksti: Satu Panula