MESK URBAANI UNELMA

Iloisen uutisen -tapahtuma innosti Mikkelissä

Praising Kids esiintyi Mikkelin Iloisen uutisen tapahtumassa. Kuva Liisa Virén
6.5.2005 -- Mikkelissä järjestettiin vappuna Iloisen uutisen -tapahtuma, joka kokosi yhteen noin 1300 osallistujaa. E4-kongressin jatkona järjestetyssä ”Mini-E4:ssä” oli laaja edustus alueen kristillisistä yhteisöistä, luterilaisista ns. uusiin seurakuntiin.


 Lauantain työpajoissa pohdittiin, miten evankeliumia voitaisiin pitää esillä muun muassa miesporukoissa, mediassa ja maahanmuuttajien parissa. Nuoret olivat erityishuomion kohteena nuorten pajassa. Pajojen purkutilanteessa innostuneessa ilmapiirissä esiteltiin konkreettisia ideoita jatkotyöskentelyä varten. Kristittyjen yhteistyön tärkeys painottui huomiota herättävän monessa puheenvuorossa.

- Yhteistyö on ottanut isoja askelia eteenpäin, totesikin rovasti Jaakko Korhonen tyytyväisenä.

Perjantai- ja lauantai-illoissa pääpuhujien Kalevi ja Leena Lehtisen lisäksi tuomiokirkossa puhuivat eri seurakuntien edustajat, mm. pastori Matti Hirviniemi helluntaiseurakunnasta. Iloisen uutisen paraatiksi muutetun Jeesus-marssin päätteeksi järjestetyssä päiväjuhlassa piispa Voitto Huotari haastoi kristittyjä rukoilemaan yhdessä.

Mikkelin vapaaseurakunnan pastori, Heino Paakkinen, on ollut hengellisessä työssä jo 30 ja pastorina Mikkelissä 9 vuotta.

- E4 on ollut foorumi, jonka kautta on lähtenyt jotain uutta liikkeelle Mikkelissä. En ole ennen kokenut samanlaista toinen toisensa kunnioittamista kuin nyt, Paakkinen kertoi.

Tammikuussa 2004 järjestetyn Suomen Evankelioimiskongressin, E4:n, osallistujat ovat jatkaneet yhteistyötä reilulla kymmenellä paikkakunnalla. Mikkelinkin tapahtuma oli paikallisen E4-aluetyöryhmän järjestämä. E4-prosessiksi nimetyn liikehdinnän tavoitteena on rohkaista ja varustaa ruohonjuuritason kristittyjä elämään uskoaan todeksi arjessa. E4-aluetyöryhmän perustamisesta ja E4-prosessista lisää osoitteessa .