MESK URBAANI UNELMA

Jussi Miettinen E4-tiimin johtoon


”Löytävätkö kristityt toisensa, jotta suomalaiset uskoisivat,” Jussi Miettinen kyselee.


Arto Valkeapää paneutuu alueellisten, kristittyjen yhteisten evankelioimisprosessien tukemiseen. (Kuva Rauhantervehdys)
5.12.2006  - "Herätystä ei voi tehdä, mutta herätyksen eteen voi tehdä työtä, toteaa E4-prosessin uusi johtaja Jussi Miettinen. E4-tiimi asetti yksimielisesti Miettisen johtajakseen marraskuussa."

MESKin eli Maailman evankelioimisen Suomen keskuksen johtamaa E4-prosessia luotsaamaan ryhtynyt Miettinen johti 12 vuotta Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen nuorisotyötä ennen siirtymistään viime vuonna Kansanlähetyksen edustajana E4-tiimiin nuorisoinspiraattoriksi. Miettinen toimii edelleen Kansanlähetyksen ja Sleyn julkaiseman Nuotta-lehden päätoimittajana. Hän on mukana myös kansainvälisissä nuorisotyön luottamustehtävissä World Evangelical Alliancessa ja European Evangelical Alliancessa.

Uuden tehtävän haastamana hän pohtii, voiko kokonainen kansakunta muuttua. 
- Herätyksiin liittyy lähes poikkeuksitta parannuksen teko, rukous, nuoret ja tietenkin evankeliumin julistaminen. Olemme E4-tiimissä löytöretkellä, mitä Jumalan Henki haluaisi tehdä nyt. Onko nyt Jumalan aika? Löytävätkö suomalaiset toisensa, jotta suomalaiset uskoisivat?

Lisäpanostusta kentälle

Suomen evankelioimiskongressista 2004 liikkeelle lähtenyt E4-jatkoprosessi etenee vahvasti mm. Turussa, Oulussa, Riihimäellä, Mikkelissä ja Hämeenlinnassa, joissa on järjestetty henkilökohtaisen evankelioimisen valmennusta ja erikokoisia rukous- ja evankelioimistapahtumia. Erittäin laajapohjaiset Turun Urbaani unelma ja Oulun Totuus-tapahtuma saivat tänä vuonna liikkeelle erityisesti satoja nuoria ja nuoria aikuisia viestittämään evankeliumin luovilla tavoilla.

E4-tiimin edellinen johtaja, tiimissä Kansan Raamattuseuran edustajana toimiva Arto Valkeapää paneutuu jatkossa entistä enemmän alueellisten, kristittyjen yhteisten evankelioimisprosessien tukemiseen.

- Kentällä tehtävä työ vaatii lisäpanostusta. Toiveenamme on, että paikkakuntakohtaiset positiiviset esimerkit toimisivat katalysaattoreiden tavoin eri puolilla Suomea rohkaisten kristittyjä toimimaan yhdessä evankeliumin asialla. Tästä iloinen esimerkki on Turun Urbaani unelman seurauksena toteutettava Tampereen Urbaani unelma vappuna 2007.

MESKin alaisuudessa toimivassa E4-tiimissä työskentelevät edelleen Suomen Vapaakirkon edustajan, E4-koordinaattori Maarit Erosen lisäksi Kalevi ja Leena Lehtinen sekä Juha Parkkinen. Tiimin tukena on MESKin valtuuttama E4-prosessiryhmä, jossa on tällä hetkellä Kansanlähetyksen, Vapaakirkon, Helluntaiherätyksen, Patmos-lähetyssäätiön, Kansan Raamattuseuran, ruotsinkielisten luterilaisten ja Kirkkohallituksen evankelioimistyön toimikunnan edustajat.