MESK URBAANI UNELMA

Syksyn ensimmäinen E4-jatkotapahtuma Lahdessa: Intoa on, rohkeutta puuttuu

8.9.2004 – Evankelista Kalevi Lehtinen koulutti evankelioimisesta kiinnostuneita työntekijöitä ja seurakuntalaisia ”Lentoon lähtö” -tapahtumassa syyskuun alussa Lahdessa.


Päijät-Hämeen E4-aluetyöryhmän järjestämä iltapäivä kokosi puolitoista sataa osallistujaa Joutjärven kirkkoon eri kirkkokunnista useilta lähiseudun paikkakunnilta. Tapahtuma oli myös valmistautumista lokakuun 11.-17. pidettävään Lahti-Missioon, jossa pääpuhujana on Ilkka Puhakka.

- Evankeliumi leviää parhaiten sydämeltä sydämelle. Tehtävämme on tuoda armo lähelle ihmisiä, olla syntisten puolella, Lehtinen rohkaisi.

- Evankeliumi on suurempi kuin evankelista ja totta meistä riippumatta, siksi voimme olla rohkeasti sitä välittämässä.

Hän kehotti tavallisia uskovia välittämään evankeliumin sanoman omina itsenään omissa elinpiireissään oleville ihmisille, olemaan opetuslapsi.

- Kristitty on sellainen, joka menee taivaaseen; opetuslapsi on kristitty, joka vie taivaaseen mukanaan myös muita, hän tarkensi.

Väki jakautui paikkakunnittain pienryhmiin, joissa pohdittiin, miten omalla alueella voitaisiin käytännössä kertoa Jeesuksesta. Ryhmäpalautteissa korostui mm. oman Jumalasuhteen hoitamisen tärkeys, asennoitumisen muutoksen tarve — ”kellehän saan tänään kertoa Jeesuksesta”— sekä aidon ystävyyden ja  rukoilemisen tärkeys evankeliumin etenemisen edellytyksenä. Koiraa ulkoiluttaessa ja sauvakävelylenkillä voi rukoilla naapuriensa puolesta ja valmistaa maaperää evankeliumille. Luovuudesta ja oma-aloitteisuudesta kertoi myös yksityishenkilön evankelioivat kotisivut, joilla on ollut jopa 22 000 kävijää päivässä.

- Ryhmäkeskustelujen perusteella halua evankelioimiseen kyllä on, mutta rohkeutta puuttuu. Rohkeus tulee, kun lähtee liikkeelle, Päijät-Hämeen E4-aluetyöryhmän jäsen ja Lahden kotiseurakuntaverkoston johtaja Pekka Sahimaa totesi.

Joutjärven kirkkoherran Seppo Hämäläisen mielestä työntekijöiden pitää tervehtiä tällaista ruohonjuuritason evankelioimisintoa iloiten.

- Ei lammaspaimen synnytä uusia lampaita vaan lampaat. Paimenten ja työntekijöiden tehtävä on Efesolaiskirjeen 4:12:n mukaan seurakuntalaisten varustaminen, hän painotti.

Päijät-Hämeen E4-aluetyöryhmän puheenjohtaja, Lahden helluntaiseurakunnan pastori Tino Varjola innostui erityisesti siitä, että alueen kristityt saavat olla vastaamassa evankelioimisen haasteeseen yhdessä.

Pastori Timo Koivisto Lahden vapaaseurakunnasta uskoo, että E4-aluetyöryhmillä on tärkeä rooli juuri yhteistyön ja uusien ideoiden kokeilun rohkaisijoina.

E4-prosessin koordinaattori Arto Valkeapää muistutti, että E4-prosessin tarkoituksena on vahvistaa ja lisätä eri taustoista tulevien kristittyjen yhdessä tekemää evankelioimistyötä. Kunkin paikkakunnan seurakunnat vievät yhteistyössä evankeliumin oman alueensa ihmisille.

          Tammikuussa Dipolissa järjestetty Suomen Evankelioimiskongressi on innostanut kristittyjen yhteistä evankelioimistyötä monilla paikkakunnilla. Mm. Turussa järjestetään Päijät-Hämeen tapahtuman kaltainen koulutusviikonloppu 15.-17.10. 2004. Suomen evankelioimisen tueksi on perustettu E4-rukousverkosto, johon voi liittyä lähettämällä yhteystietonsa osoitteeseen .

 

Lisätietoja E4-prosessista:

Maarit Eronen, E4-tiedottaja, 050-447 0860,

Arto Valkeapää, E4-koordinaattori, 0400-641 894,