MESK URBAANI UNELMA

Haaste evankelioimiseen ja hengelliseen vanhemmuuteen

Hyken viikonloppu kokosi satoja nuoria. Vanhassa kirkossa ylistystä veti Markus Lehtonen & Band.

16.1.2005 -- Sadat nuoret osallistuivat Hyken eli Helsingin yhteiskristillisen evankelioimistoimikunnan järjestämään perinteiseen rukousviikonloppuun tammikuun puolessa välissä. Vanhassa kirkossa, Saalem-seurakunnassa ja Helsingin vapaaseurakunnassa järjestettyjen iltatilaisuuksien teemana oli evankelioiminen ja hengellinen vanhemmuus. Viikonloppu toimi samalla myös E4-kongressin jatkotapahtumana.Viikonlopun teema, Finishing the race – Isien sydämet lasten puoleen, pureutui kahteen toisiinsa liittyvään aiheeseen. Evankelista Kalevi Lehtinen käsitteli puheenvuoroissaan kolmea evankelioimiseen liittyvää estettä: tiedon puutetta, pelkoa ja syntiä.

Hengellistä vanhemmuutta pohdittiin mm. Leena Lehtisen ja Jyväskylän yliopiston opinto-ohjaajakolulutuksen opettajan Juha Parkkisen johdolla lauantai-iltapäivän nuorisotyön vastuullisten visioseminaarissa, jonka laajapohjaisesta edustuksesta tapahtuman järjestelijätoimikunnan puheenjohtaja, Saalemin pastori Jyrki Palmi oli iloisesti yllättynyt. Evankelioimisesta, uskoon tulemisesta ja hengellisestä vanhemmuudesta pitivät tuoreita puheenvuoroja myös nuoret aikuiset itse.

- Hengellinen vanhemmuus on koettu ajankohtaiseksi teemaksi, josta pitää opettaa seurakunnissa, jotta evankelioimisella olisi tulevaisuus. Kun syntyy uusia uskovia, heille täytyy olla hengellisiä vanhempia valmiina. On ilo nähdä, että monella nuorella on iästään huolimatta halu olla hengellinen vanhempi, Palmi innostuu.

Suomi juhlii tänä vuonna kristinuskon tulemista maahamme 850 vuotta sitten. Lehtisen mielestä Suomessa on yhä uudelleen kylvetty Sanan siementä, muttei leikattu satoa.

- Olemme kuin kalastajia, joilla on verkot vedessä, mutta emme nosta niitä. Kalat mätänevät veteen, Kalevi Lehtinen kuvaa.

Lehtisen haaste Suomelle v. 2005 on, että nyt tarvitaan viljan leikkaajia.

- Meidän ei tarvitse ensin auttaa ihmisiä ymmärtämään kristillistä kulttuuria ja kirkon arvoja ja sitten vasta puhua Jeesuksesta. Mennään suoraan asiaan ja puhutaan Jeesuksesta, ja sen jälkeen ihmiset tulevat myötämielisiksi myös kirkkoihin ja kristilliseen kulttuuriin.

Lehtinen haastoi kristittyjä tekemään listan ihmisistä, joiden he toivoisivat tulevan uskoon, rukoilemaan heidän puolestaan ja sitten rohkeasti kertomaan heille Jeesuksesta.

Diakin opiskelija Liisi Portinin mielestä on tärkeää muistuttaa evankelioimisesta.

- Myös minun pitää kertoa, koska lähelläni on ihmisiä, jotka eivät tunne Jeesusta. Ihmiset voivat oikeasti joutua kadotukseen, ellei heille kerrota hänestä, hän pohtii.

Viikonlopun tapahtumalle on tiedossa jatkoa. Hyken nuorisotoimikunta järjestää nuorille henkilökohtaisen evankelioimisen valmennusta 13.-15.5. 2005.
- Tämän viikonlopun aikana on syntynyt unelma, että saisimme vähintään 1 000 nuorta koulutettua evankeliumin tulenkantajiksi Helsingissä, Palmi paljastaa.