MESK URBAANI UNELMA

E4-uudisti seurakunnan nuorisotyön Turussa

Turun vapaaseurakunnan FUEL.station kokoontuu lauantaisin. (Pressikuva liitteenä sivun alalaidassa)Jopi Pietiläinen puhuuu FUEL.stationissa. (Pressikuva liitteenä)
26.1.2005 -- Pari kuukautta ennen E4-kongressia Turun vapaaseurakunnan pastori Jouni, Jopi, Pietiläinen oli valmis ripustamaan rukkaset naulaan. Työnteko oli tuntunut takkuiselta jo useamman vuoden ja takki tuntui tyhjältä. E4-kongressissa tapahtui kuitenkin jotain, joka sai nuorisotyön konkarin innostumaan uudestaan.


- Mitä minussa on tapahtunut ja mitä teemme seurakunnassa, on suoraa seurausta E4-kongressista, Pietiläinen toteaa.

 

Seurakunta järjesteli tehtäviä niin, että vuosia sitten nuorisotyön lopettanut Pietiläinen siirtyi kakkospastorin paikalta takaisin nuorten pariin nuorisotyöntekijä Teemu Sormusen tueksi. Työn päätavoitteeksi on tarkentunut evankelioiminen.

- Lauantaiset FUEL.station -kokoontumiset on rakennettu niin, että niihin on helppo tuoda kavereita. Kerran kuussa FUEL.station jalkautuu ja tekee jonkin evankeliointipläjäyksen. Ensimmäisellä kerralla mennään torille paistamaan ja jakamaan makkaraa. Järjestämme kilpailuja, teemme katugallupia ja kutsumme nuoria FUEL.stationiin ja aikuisia iltajumikseen, Pietiläinen kertoo.

- Haluamme mennä ihmisten keskelle, aiheuttaa positiivista hämminkiä ja odottaa, että ihmiset kysyvät, keitä te oikein olette. Haluamme löytää uusia tapoja evankelioimiseen, niin että se olisi myös kivaa.

 

Turun vapaaseurakunnan nuorisotyön evankelioimistavoitteista kokonaisuutta tukemaan perustettiin viime vuonna 10 pienryhmää, joissa toteutuu opetuslapseus ja johtajien koulutus. Tavoitteena on jakautuminen, ja tammikuussa siunattiinkin kolmen uuden ryhmän vetäjät tehtävään.

FUEL.stationin ylistysbändiJopi Pietiläinen opettaa FUEL.stationissa.