MESK URBAANI UNELMA

Tampere, Turku ja Kotka aloittivat E4-prosessin

Tampereen E4-aluekokouksessa päätettiin edetä esirukouksen vahvistamisella. Edustalla rukoilemassa pastorit Urho Koski Hervannan ev.lut. seurakunnasta, Kari Kähäri vapaaseurakunnasta ja Jarmo Makkonen helluntaiseurakunnasta.
14.2.04 -- Tammikuussa pidetty Suomen Evankelioimiskongressi (E4) jatkuu. Ensimmäinen aluekokous kokosi 9.2. Tampereelle 44 osallistujaa. Ja E4-prosessi jatkuu, sillä Turun seudun aluekokous on sovittu pidettäväksi 23.2. klo 16.30 Turun vapaaseurakunnassa.


Kotkassa pidetään 12. – 14.3. ensimmäinen varsinainen alueellinen jatkotapahtuma K4. Viikonloppu aloittaa kristittyjen yhteisen ”Hyvien uutisten” vuoden, jonka aikana toivotaan mahdollisimman monen kymenlaaksolaisen tutustuvan Jeesukseen uskoviin ihmisiin ja evankeliumin sanomaan.

Tampereen teknillisen yliopiston tiloissa pidetyn tilaisuuden tarkoituksena oli tunnustella mahdollisuuksia yhteiseen evankelioimistyöhön Tampereen alueella.

Kokouksen puheenjohtajana toiminut tutkija Mika Piirto oli mielissään odotettua suuremmasta osallistujamäärästä ja syntyneistä jatkotoimenpiteistä. Paikallisseurakuntien pastorit ja muut Pirkanmaalla evankeliumin etenemisestä kiinnostuneet päättivät panostaa keskitetymmin esirukoukseen alueensa puolesta.

- Rukous on oikea suunta. Jos rynnätään strategioihin, emme välttämättä voi heti yhdessä yhtyä niihin.

Myös Tampereen tuomiokirkon kappalainen Asko Peltonen pitää tärkeänä rakentaa rukouspohja ensin pyytäen Jumalalta johdatusta.

- Muistutetaan Jeesusta, että, hei, täällä tarvitaan pelastusta. Eikö Jeesus vastaisi tähän?

Kokous valitsi keskuudestaan kahdeksan hengen työryhmän koordinoimaan rukousta ja tiedottamaan rukoustarpeista. Työryhmän jäsenet edustavat tasapuolisesti ev.lut.-, helluntai-, vapaa- ja ns. uusia seurakuntia sekä nuorempaa ja vanhempaa sukupolvea.

Seuraava laajempi kokoontuminen, joka on avoin kaikille evankeliumin etenemisestä kiinnostuneille, on Teknillisen yliopiston Konetalossa torstaina 13.5. klo 17.

Sissiliike soittaa sinfoniaa

Tampereella oli mukana myös evankelista, rovasti Kalevi Lehtinen. Hän rohkaisi investoimaan ihmisiin.
- Jos löydätte ihmisiä, jotka ovat sydämessään sitoutuneita näkyyn saa ne siitä rahaa tai ei, syntyy uutta ja tuoretta. Uskon vapaaehtoistyöhön. Olkaa kykyjenmetsästäjiä ja antakaa nuorille mahdollisuus.
- Lähtekää liikkeelle. Rakentakaa siltoja, ei muureja. Välttäkää raskaita rakenteita. Tulevaisuuden malli on sissiliike.

E4-pääsihteeri Arto Valkeapää vertasi kristittyjen yhteistä evankelioimistyötä sinfoniaan. Tarvitaan erilaisia soittimia, joiden soinnista tulee harmonia.
- Perusteema, usko Jeesukseen pelastaa, yhdistää. Sinfonia tulee siitä, kun putsataan pölyt instrumenteista, ja Pyhä Henki toimii kapellimestarina. Sitten rakennetaan sen sinfonian osan perustalle, joka on jo olemassa. Miten esimerkiksi nuorisotyössä eri tekijät voivat yhdessä tehdä evankelioimistyötä?

E4-kongressissa saatiin 53 alueellista kokoonkutsujaa, jotka edustavat melko tasaisesti Suomea Hangosta Posiolle. Kongressin osallistujille ilmoitetaan kunkin alueen kokoontumispäivämäärät ja internetsivuilta www.evankeloi.net voi lähiviikkoina alkaa seurata eri alueiden työtä.

E4:n talousvaje täydentyy ripeästi

Miinukselle jäänyt kongressibudjetti on täydentynyt ripeästi. Vajetta on enää noin 15,000 euroa. Miinusta on kuronut umpeen varsinkin kongressissa käynnistetty kännykkäkolehti, joka on tapahtuman ainoa suurelle yleisölle suunnattu varainhankintakampanja (lupanumero OKU53A). E4-kolehtiin voi osallistua 29.2. asti soittamalla numeroon 0600-13310. Kertasoitto maksaa 10,10 euroa. Kongressin tilinumero on 800014 – 709 161 08.

Suomen kirkot, herätysliikkeet ja kristilliset järjestöt kokoontuivat 21.-25.1. 2004 maamme historian laajapohjaisimpaan kristilliseen yhteistapahtumaan. Dipolissa järjestetyn E4-kongressin tavoitteena oli etsiä ja päivittää yhteistä pohjaa ja strategiaa evankelioimistehtävän täyttämiseksi tämän sukupolven aikana. Kongressin järjestelyvastuussa oli MESK eli Maailman evankelioimisen Suomen keskus.

Lisätietoja:
Maarit Eronen, E4 tiedottaja, , 050-447 0860
Arto Valkeapää, E4 pääsihteeri, , 0400-641 894
www.evankelioi.net