MESK URBAANI UNELMA

E4-seurantaseminaari Urbaanissa unelmassa 7.6.

11.5.2006 - E4-prosessi järjestää seurantaseminaarin Turussa tapahtuvan Urbaani unelma -nuorisotapahtuman yhteydessä. Kesäkuun 6.-11. arviolta 1000 nuorta ja nuorta aikuista levittäytyy Turun seudulle kertomaan evankeliumin muun muassa palvelutempauksin. Tapahtuman järjestäjinä on yli 20 alueen kristillistä tahoa.


- Urbaani unelma edustaa tuoretta lähestymistapaa evankelioimiseen, ja Turussa on lähdetty mukaan rohkaisevan laajapohjaisesti. Haluamme hyödyntää Turun kokemukset esimerkiksi palvelutempauksista ja arvioida, miten vastaavanlainen toimisi koko maan kattavassa kampanjassa. Seurantaseminaariin voi osallistua kuka tahansa asiasta kiinnostunut, E4-prosessin pääsihteeri Arto Valkeapää selvittää.

Ihmiset vilpittömästi haluavat kertoa Jeesuksesta

Vuoden 2004 E4- eli Suomen Evankelioimiskongressista alkunsa saanut E4-prosessi etenee Maailman evankelioimisen Suomen keskuksen (MESK) alaisuudessa. E4-aluetyöryhmät toimivat aktiivisesti seitsemällä paikkakunnalla kuten Turku, Tampere, Toijala ja Riihimäki edistäen oman alueensa kristittyjen yhteistä evankelioimistyötä.

Mikkelin, Oulun ja Pirkanmaan aluetyöryhmät ovat järjestäneet myös kristittyjen yhteisiä henkilökohtaisen evankelioimisen valmennusviikonloppuja, joiden kouluttajina toimivat Kalevi Lehtinen ja E4-tiimi. Valmennuksiin on osallistunut kaikkiaan reilut 700 ruohonjuuritason kristittyä sekä työntekijöitä eri taustayhteisöistä. Samalla halukkaat ovat saaneet valmiuksia myös valmentaa pienryhmätilanteissa toisia kertomaan evankeliumin ydinkohdat ja oman uskoontulotarinansa.

- Kokemuksemme mukaan ihmiset vilpittömästi haluavat olla kertomassa Jeesuksesta, mutta he tarvitsevat paljon rohkaisua sekä käytännöllistä apua lähimmäisten kohtaamistaidoissa. Olemme aivan alkutaipaleella kehittelemässä valmennusta, joka vastaisi tämän ajan ihmisten tarpeita. Yhteistyötä tarvitaan tässäkin, ja iloksemme siihen on valmiuksia, Valkeapää kertoo.

Yksi taustalla tapahtuva pyrkimys edistää kristittyjen yhteistä evankelioimistyötä on Koulutuksen E4-neuvottelukunta. Eri tahojen koulutusasiantuntijat etsivät konkreettisia ehdotuksia siihen, miten evankelioimiskoulutus liittyisi seurakunnissa suurempaan kokonaisuuteen Jeesuksen seuraajana kasvamisessa.

 

Turun Urbaani unelma -nuorisotapahtuma on osa E4-prosessia. Seurantaseminaari järjestetään 7.6.2006. Lisätietoja /seurantaseminaari  ja .