MESK URBAANI UNELMA

E4-aluetyöryhmien raportti 13.12.2006

Oulun Totuus-tapahtuma. (Kuva: Seppo Kolehmainen)
Kristittyjen yhteinen evankelioimistyö etenee monella rintamalla. E4-aluetyöryhmät edistävät sitä omilla paikkakunnillaan.

Sen lisäksi Suomessa tapahtuu paljon muuta tavoittavan työn saralla seurakuntien ja järjestöjen toimesta
. Ei pidä myöskään unohtaa hiljaisuudessa tapahtuvaa ihmisten henkilökohtaista kohtaamista arjen tilanteissa. Suuret evankelioimistapahtumat ja niiden uutisoiminen mm. tukevat tätä ruohonjuuritason uskovien tärkeää työtä.

E4-aluetyöryhmien kuulumisia:

1. Hämeenlinnan valmennukset lähtölaukauksena
Syys- ja lokakuussa järjestettiin E4-valmennusviikonloput, joissa järjestäjinä Hattulan ja Hämeenlinnan helluntaiseurakunnat, vapaaseurakunta, Linkkiseurakunta, Elävä vesi -seurakunta ja Rich by Cross ry. (Ev.lut. ei valitettavasti lähtenyt mukaan.) Harjoittelujen aikana 11 ihmistä halusi rukoilla Jeesusta sydämeensä. Uskontohaastatteluja tehdään vuoden loppuun. Valmennuksen jälkeen perustettiin E4-aluetyöryhmä. Suunnitelmissa on 10.1. rukous- ja evankelioimisilta, keväällä yhteinen evankelioimistilaisuus ja pienryhmäkoulutus uuden, Jyväskylän yliopiston opo-kouluttaja Juha Parkkisen kehittämän E4-pienryhmäkirjan pohjalta.

2. Kokkolassa E4-aluetyöryhmä järjestää Jeesus-marssit
Aluetyöryhmä kokoontuu lähinnä vapun Jeesus-marssin järjestelyiden tiimoilta.

3. Mikkelin jatkovalmennuksessa oltiin edelleen innostuneita
Mikkelissä järjestettiin kaksi E4-valmennusviikonloppua, keväällä ja syksyllä. Syksyllä pyörähti käyntiin kristittyjen yhteiset teemaillat Music Cafessa, joissa on ollut osallistujia 30-60. Ensi kevääksi on sovittu viisi teemailtaa. Pastorien ja hengellisten työntekijöiden rukousaamiainen siirtyi E4-aluetyöryhmän hoidettavaksi. Niissä on ollut osallistujia tänä syksynä 6-13. Vapuksi suunnitellaan taas Iloisen uutisen marssia ja kesäksi toteutettavaksi neljää Iloisen uutisen risteilyä, joista kustakin on vastuussa yksi ev.lut. -seurakunta ja yksi vapaan suunnan seurakunta.

4. Oulun TOTUUS-tapahtuma 16.9. oli menestys
Yhteistyöhön lähti mukaan 16 tahoa, mukaan lukien luterilaiset, ortodoksit ja katoliset! Keltapaitaisia vapaaehtoisia oli mukana 250, ohjelmaa kävelykadulla 12 tuntia ja sen lisäksi kohdattiin satoja ihmisiä. Yhteystietonsa antoivat 10 henkilöä, mutta useammista uskoontuloista tiedetään. E4 tuli monille tunnetuksi ja kristittyjen keskinäinen luottamus lisääntyi. Tammikuussa järjestetään kristittyjen yhteinen Alfa-koulutus. Työryhmä on osaltaan ollut rakentamassa myös kristittyjen yhteyttä. Sitä koetaan myös kuukausittaisissa esirukousilloissa.

5. Päijät-Häme liikkeelle ensi keväänä?
E4-yhteistyö tullee kanavoitumaan Lahdessa kristittyjen yhteistyöelimen YTT:n kautta. Syksyllä se järjesti evankelioimisen inspiraatioillan Joutjärven kirkossa. Arto Valkeapää ja Kalevi ja Leena Lehtinen olivat siellä. Huhtikuuksi on suunnitteilla E4-valmennus Lahdessa.

6. Riihimäki rukoilee edelleen
Kuukausittaiset rukousillat jatkuvat. Nuorisotyöntekijöillä kuukausittaiset prayer and breakfast -tapaamiset; yhteisen tapahtumakalenterin tekeminen vireillä. Riihimäen kristittyjen yhteistä ”sovinnon ateriaa” suunnitellaan pääsiäiseksi ja vapputapahtumaa vapuksi 2007.

7. Toijala/Akaa
Kuukausittaiset rukousillat jatkuvat. Keväälle mietitään yhteistä evankelioimistilaisuutta.

8. Turun Urbaani unelma kesäkuussa tietenkin oli hieno viikko
Laaja yhteisrintama (21 tahoa), 400 nuorta ja nuorta aikuista eri puolilta Suomea ja pari sataa talkoolaista, uutiskynnyksen ylittyminen (Turun Sanomat, Yle), 50 tiedossa olevaa uskonratkaisua ja sadat kohtaamiset Jumalan rakkaudella palvelemisen kautta tekivät tapahtumasta menestyksen. Vuoden loppuun mennessä tapahtumasta ilmestyy DVD, joka sisältää raportin ja esittelyjen lisäksi myös kaikki valmistelumateriaalit. E4-aluetyöryhmän uuden puheenjohtajan myötä työ keskittyy esirukouksen ja yhteyden vahvistamiseen rakentamaan pohjaa tuleville evankelioimisponnistuksille. 

9. Espoossa Jumala voi 1.-15.10.
Espoossa ei ole E4-aluetyöryhmää, mutta E4:n hengessä Espoon vapaat suunnat järjestivät massiivinen evankelioimistapahtuman, jossa oli kymmeniä tilaisuuksia naisten gospel-aerobickista suuriin evankelioimistapahtumiin Otahallissa. Näyttävä julkisuus: paikallislehdet, kristilliset lehdet, TV-mainos... Useita kymmeniä ihmisiä tuli Jeesuksen luo.

10. Urbaani unelma Tampere vappuna 2007
Tampereella suunnitellaan Urbaani unelma -tapahtumaa vapuksi 2007. Teemana 27.4.-1.5. järjestettävässä tapahtumassa olisi perhe, ja eri ikäryhmiä palveltaisiin eri tavoin. Näillä näkymillä yhteistyöhön on lähdössä mukaan toistakymmentä kristillistä tahoa ja se toteutuu E4:n hengessä muttei E4-aluetyöryhmän puitteissa.