MESK URBAANI UNELMA

Kun Pyhä Henki tulee

E4-kongressi ylitti Päivi Tyrnin odotukset.

Päivi Tyrni,
Helsingin Lähetysseurakunnan pastori

Yhteysilta lauantaina 24.1. -- En tiennyt, mitä minun olisi pitänyt odottaa, mutta tämä (E4) on ylittänyt kaikki odotukseni. Jotenkin kokee, että Jumalan taivas iloitsee, että Suomessa voi tapahtua jotain tällaista, että me kaikki kristityt olemme täällä yhdessä eri seurakunnista ja kirkkokunnista ja jotakin uutta on syntymässä.Eilen olin sellaisessa pajassa kuin Nuoret ja rukous. Näillä nuorilla on Jumalan tuli sydämessään ja se palaa. Kouluihin on syntynyt rukousryhmiä. Suomen nuorten sydämissä Jumala on sytyttänyt tulen ja tämä kongressi on yksi osoitus siitä. Iloitsen Suomen nuorista, jotka ovat niin kokosydämisesti antautuneet Jumalalle.

- - - - - -

Jeesus oli opetuslastensa kanssa elänyt kolme intensiivistä vuotta. Sitten hän oli heidän kanssaan viimeisellä aterialla. Hän tiesi, että aikoi antaa heille tehtävän, joka olisi heille ylivoimainen heidän omassa voimassaan.

Johanneksen evankeliumin 14 luvussa Jeesus sanoo: ”Minä olen rukoileva Isää, ja hän antaa teille toisen Puolustajan, olemaan teidän kanssanne iankaikkisesti, totuuden Hengen. … Te tunnette hänet, sillä hän pysyy teidän tykönänne ja on teissä oleva. ”

Isä, Poika ja Pyhä Henki ovat kaikki läsnä yhdessä jakeessa. Isä, Poika ja Pyhä Henki toimivat aina yhdessä.

Pyhä Henki on persoona. Aikaisemmin Raamatussa puhutaan Pyhästä Hengestä: ”Hän on teissä oleva. Annan teille uuden sydämen ja sisimpäännne uuden hengen. Sisimmästänne kumpuaa elävän veden virrat.” Pyhä Henki tulee siis sisäisesti. Uudestisyntymisessä olemme saaneet Jumalan Hengen asumaan meihin. Me olemme Jumalan Hengestä syntyneet ja meissä on ihana Jumalan Pyhä Henki vaikuttamassa.

Me tarvitsemme Pyhää Henkeä henkilökohtaisessa vaelluksessamme.

Jeesus kertoo Pyhästä Hengestä: Hän johdattaa kaikkeen totuuteen, hän ottaa minun omastani ja jakaa teille, hän lohduttaa, puolustaa, muistuttaa ja opettaa. Totuus pelastuksesta ja rakkaudesta voi helposti ikään kuin kadota meiltä, mutta Pyhä Henki muistuttaa meitä Jumalan lupauksista ja jälleen me uskomme, ja uskomme syttyy uudelleen. Hän synnyttää meissä myös Hengen hedelmää. Henki itse rukoilee meidän puolestamme. Timoteuksen kirjeessä sanotaan, että säilytä se hyvä, joka sinulle on uskottu Pyhän Hengen kautta. Pyhän Hengen kautta voimme varjeltua ja kasvaa ja edetä tiellä Jeesusta seuratessamme.

Tarvitsemme Pyhää Henkeä myös palvelutehtävässämme.

Jeesus antoi käskyn viedä evankeliumia kaikkeen maailmaan. Samalla hän antoi lupauksen meille, ettei meidän tarvitse tehdä sitä omassa voimassamme. Hän sanoi: ”Älkää lähtekö, ennen kuin Pyhä Henki tulee teihin.”

Hän ei koskaan aikonutkaan lähettää meitä eikä opetuslapsiaan yksin julistamaan evankeliumia. Jeesus itse oli täytetty Pyhällä Hengellä. Hänelle oli Jumalan voima ja voitelu, kun hän palveli. Alkuseurakunta, apostolit ja opetuslapset täyttyivät uudestaan ja uudestaan Jumalan Hengellä.

”Kun Pyhä Henki tulee, te saatte voiman ja te tulette olemaan minun todistajani.” Sitten syntyi Jumalan seurakunta. Yhä edelleenkin Pyhä Henki antaa voiman ja Jumalan seurakunta voi syntyä. Voi syntyä uusia seurakuntia Suomen maassa ja voi syntyä uusia seurakuntia lähetyskentillä.

Pyhä Henki on se, joka meitä kutsuu, johdattaa ja varustaa.

Me näemme Apostolien teoista, kuinka Pyhä Henki kutsui ja vaikutti ja johdatti myös lähetystyöhön. Hän varustaa meitä myös armolahjoilla. Hän antaa meille jumalallisia työvälineitä palvella ja viedä Jumalan evankeliumia eteenpäin.

Tämä on niin ihanaa, että meillä ei ole omaa sanomaamme, ei omaa voimaamme, kun me saamme mennä Jumalan antaman evankeliumin kanssa!

Omia kokemuksia:

Kun itse uskoon tultuani koin Pyhällä Hengellä täyttymisen, se oli hyvin todellinen ja voimallinen kokemus. Koin sen ennen kaikkea rakkauden kasteena, niin kuin Jeesus olisi ollut läsnä siinä huoneessa, jossa sain kokea hänen antamaansa Pyhän Hengen täyteyttä. Siitä alkoi jotain aivan erilaista uskonelämässäni. Jeesus pelasti minut, mutta Pyhä Henki muutti minun kristityn vaellukseni. Rukouselämä ja Jumalan Sana avautuivat. Sen jälkeen koin henkilökohtaisella tavalla lähetyskutsun eli se tuli tietoiseksi kutsuksi Jumalalta.
Olemme olleet perheenä lähetystyössä. Kun ihmisiä tuli uskoon, rukoilimme heidän puolestaan, ja he täyttyivät Pyhällä Hengellä. Minusta oli niin ilmeistä se, että vaikka he eivät tunteneet Raamattua, he alkoivat kysyä kysymyksiä, jotka olivat suoraan Raamatusta. Monet uusista uskoon tulleista eivät tunteneet yhtään Raamattua. Siinä katolisessa maassa monet eivät ole millään tavalla olleet Raamatun kirjoitusten äärellä. Näki konkreettisesti, että Pyhä Henki, joka on totuuden Henki, voi johdattaa kaikkeen totuuteen. Se oli niin selkeää ja aitoa Jumalan etsimistä.

Voisin kertoa monia vastaavanlaisia kokemuksia.

- - - - - - -

Kun ajattelin tätä kongressi-iltaa, niin uskon, että Jumala antoi tällaisen ajatuksen minun sydämelleni, että Jumala etsii ikään kuin muuntajia, jotka suostuvat hänen taivaallisen voimansa kanaviksi julistamaan evankeliumia Jeesuksen tulemuksen aattohetkissä. Nyt on elonleikkuun aika käsissä ja hän tarvitsee meitä jokaista. Hän etsii ikään kuin tällaisia muuntajia. Jumalan voima on olemassa, hän on elävä, hän on voimallinen, hän on todellinen, mutta hänen voimansa tulee kanavoitua hänen omiensa kautta tässä maailmassa. Hän tarvitsee meidän kätemme, jalkamme, huulemme ja meidät ihan kokonaan.

Minua on puhutellut eräs asia kongressin aikana työpajoissa ja kaiken sen kautta, mitä on esillä ollut. Muutama vuosi sitten laitoin pientä poikaani nukkamaan. Siinä oli rukoiltu ja laitettu kaikki pehmolelut järjestykseen, ja aioin lähteä huoneesta. Hän sanoi, ”Älä mene, jää tähän.” Sanoin, etteihän sinulla ole mitään hätää, sinulla on kaikki hyvin ja pehmolelutkin ovat tuossa. ”Eivät ne auta. Minä tarvitsen ihmisen lämpöä.” Se oli sellainen saarna minulle!

Monesti ihmisten kanssa keskustellessa ja rukoillessa ja jälleen tänään noissa työpajoissa ajattelin sitä, että Tämä evankeliumi on näissä vajavaisissa nahkavaatteissa ja mutta Jumala haluaa, että annamme itsemme likoon ja osoitamme ihmisen lämpöä. Jeesus antaa meidän sydämiimme rakkautta ja me voimme antaa oman itsemme Jumalan palvelukseen.