MESK URBAANI UNELMA

Just do it! Tee se!

Anne Graham Lotz, AnGel Ministries

Ilmestyskirja 5 Tee se! on tämän hetken sanoma. Tulee aika, jolloin lakataan puhumasta evankelioimisesta, tekemästä evankelioimisstrategioita ja rukoilemasta evankelioimisen puolesta. Sen sijaan evankelioidaan. Tee se! Just do it. Kerrotaan ihmisille, että Jeesus pelastaa.On kolme syytä, miksi evankelioimme.

1. Jeesus on vertaansa vailla.

Koko maailmankaikkeudessa on vain yksi, joka on arvollinen hallitsemaan ihmiskuntaa, joka voi antaa synnit anteeksi, pelastaa meidät helvetiltä, sovittaa meidät Jumalan kanssa, avata taivaan portit ja johdattaa meitä. Yksi mies, ja hänen nimensä on Jeesus.

Miksi tarvitsisimme mitään muuta sanomaa? Miksi puhuisimme kirkkopolitiikkaa ja maallista politiikkaa? Miksi puhuisimme sosiaalisista kysymyksistä? Sovellamme kyllä sanomaa näihin, mutta nämä eivät ole sanomamme. Sanomamme on, että on yksi mies, joka voi sovittaa meidät Jumalan kanssa. Joten tee se! Kerro maailmalle, että Jeesus pelastaa! 

2.  Jeesuksen asema on kiistaton.

Miksi kiistelemme hänen kanssaan? Hän sanoo: ”Menkää kaikkeen maailmaan ja julistakaa evankeliumia” (Mark. 16:15). Ei koko maailma välttämättä tarkoita Afrikkaa tai muuta kaukaista paikkaa. Mene omaan maailmaasi, omaan kouluusi, työpaikallesi, naapurustoosi, yritykseesi ja kerro siellä Jeesuksesta.

Sanot: ”Jeesus, en voi tehdä sitä.” Sanot, että menetät ystäväsi, jos teet sen. ”Jos poikaystäväni tai tyttöystäväni tietää, että olen kristitty, hän ei enää halua seurustella kanssani. Jos töissä kerron olevani uskossa, voin menettää työpaikkani. Jos kerron jollekulle Jeesuksesta, hän ajattelee, että olen outo.”

Jos Jeesus käskee mennä kaikkeen maailmaan kertomaan evankeliumia, mitä vastaat siihen?

Hänen asemansa ja valtansa on kiistaton. Lakkaa kiistelemästä hänen kanssaan. Antaudu hänen herraudelleen. Tee se. Kerro maailmalle, että Jeesus pelastaa!

3. Hän saa kaiken ylistyksen.

Taivaassa on oleva edustettuna jokainen kansa, heimo ja kieli. Kuka on oleva taivaassa sinun ansiostasi siksi, että kerroit hänelle Jeesuksesta? Uskon, että suurin ilo Jeesuksen kasvojen näkemisen jälkeen on nähdä Jumalan valtaistuimen edessä joku, jolle kerroit Jeesuksesta E4:ään osallistumisen seurauksena. Kannatti asettaa itsensä arvostelulle alttiiksi, menettää ihmissuhde, kestää ikävyydet työpaikalla. Mitä joudummekin uhraamaan kertoaksemme ihmisille Jeesuksesta, se on sen arvoista, jos ihmisiä on taivaassa todistuksemme tähden.

Jonain päivänä jokainen notkistaa polvensa ja tunnustaa, että Jeesus Kristus on Herra. Me tiedämme, miten tarina päättyy. Lopulta koko maailmankaikkeudelle selviää, että olemme kuin olemmekin kertoneet totuuden. Joten pane toimeksi. Tee se. Kerro ihmisille, että Jeesus pelastaa!