MESK URBAANI UNELMA

Taide Jumalan viestittäjänä

Me kaikki olemme kokeneet tämän -- että runon, laulun tai taulun sanoma läpäisee järjen suodattimen ja osuu suoraan ytimeen, syvälle. Osuma tuo oivalluksen ja auttaa kohtaamaan elämää. Eikö taiteelle ja luovuudelle siis olisi käyttöä Jumalan valtakunnassa? Tarvitaan taiteentekijöiden ja pastoreiden suunnitelmallista yhteistyötä, jotta viesti pääsee kuuluville.


Taiteilijat seurakunnassa voimavara

Titta Tunkkari, Suomen Ev.lut. Kansanlähetys

Historia on soittanut, että herätys synnyttää uuden luovuuden aallon. Jokainen uusi kirkkokunta on säveltänyt omat laulunsa, luonut oman kulttuurinsa joka on uusi ja tuore, kunnes se jähmettyy traditioksi.

Lue lisää

Taide osana kristittyjen maailmankatsomusta

 Jim Mills, Creative Arts Europe

Mitä virkaa taiteella on? Miten taide, olipa kyseessä sitten klassinen tai nykytaide, liittyy evankeliumiin ja tämän sukupolven tavoittamiseen?

Lue lisää

Taide ja luovuus identiteetin vahvistajana ja toiminnan tulkkina

Matti Perttu, Vuorilinna ry.

Teesi: Me suomalaiset olemme paljon luovempia kuin uskommekaan. Olemme osin kieltäneet luovuutemme ilmitulemisen ja kärsimme kieltämisen moninaisista seurauksista.

Lue lisää

Taiteelle tilaa kristillisyydessä

E4-kongressin Taide-strategiapajan ryhmätyöskentelyä

Jotta taide voidaan valjastaa evankeliumin palvelukseen, on kirkon kokonaisuudessaan ymmärrettävä sen merkitys ja omaksuttava se kristillinen maailmankatsomus, johon taiteet kuuluvat. Kuinka katkaista se kierre, joka on johtanut taiteilijoiden ja seurakunnan pesäeroon?

Lue lisää