MESK URBAANI UNELMA

Media muokkaa arvomaailmaa

Ihmiset elävät mediamaailmassa. Jos jokin ilmiö ei näy mediassa, silloin sitä ei ole heille olemassa. Juuri siksi, että keskivertosuomalainen käyttää eri medioita yli yhdeksän tuntia vuorokaudessa, kristittyjen tulisi vaikuttaa viestinnän sisältöön.


Tarvitaanko evankeliumia mediassa

E4-kongressin Media strategiapajan paneelikeskustelussa pohdittiin evankeliumin näkymistä eri medioissa.

Lue lisää

Kristillisen median oikeutus ja tehtävä

Onko uskonnollinen media yksiselitteisen myönteinen ilmiö? Eikö siihen liity myös individualismia ja egoismia ja pika-kulttuuria ruokkivia piirteitä?

Lue lisää

Uskonnollinen vaikuttaminen mediassa -- propagandaa vai evankelioimista?

Ilkka Kastepohja, Sanansaattajat

Historia tuntee useita tapauksia, joissa median kautta on vaikutettu yleisön asenteisiin ja käytökseen. Ehkä kuuluisin propagandisti on ollut Hitler ja hänen manipulointikoneistonsa. Toinen maailmansota muuttikin koko propaganda-käsitteen kielteiseksi. Sanan alkujuuret ajoittuvat 1600-luvulle ja katolisen kirkon lähetystyötä tekevään toimistoon. Käsitteellä on siis varsin kristillinen alku.

Lue lisää

Näkyminen ja toimiminen mediassa – dynaaminen mahdollisuus

Sami Jalosen ja Taisto Lehikoisen mediatutkimus paljastaa aikamme haasteen: näy mediassa!

Lue lisää

Sähköistä evankeliumia

E4-kongressin nettitoimitus 


E4-kongressin perjantain Media strategiapaja keskittyi sähköisen median kautta tapahtuvaan evankeliointiin. Kuulijat saivat kattavan yleiskuvan radio-, televisio- ja internet-evankelioinnista.

Lue lisää

Rajaton Radio, spriritualiteetin ja uskonnollisen viitekehityksen vaikutukset Radio Dein kuunteluun

Sami Jalonen, Alma Median tutkimus- ja kehitysyksikkö

Radio on rajaton media. Kuka tahansa voi kuunnella mitä tahansa tarjolla olevista kanavista. Siksi kuuntelu ei yleensä rajoitukaan vain yhteen kanavaan, vaan jokainen meistä valitsee itselleen mieluisen kanavayhdistelmän. Tutkimusten mukaan siihen kuuluu yleensä kolmesta neljään eri radiokanavaa.

Lue lisää

Radiotyön strategiaa

Ilkka Kastepohja, Sanansaattajat

Radiotyön näky on, että kaikille annetaan mahdollisuus pelastua. Sen missio on siis, että kaikki kuulevat ymmärrettävästi evankeliumin. Jotta tämä toteutuisi, tavoitteena olisi toimia usealla eri tasolla samanaikaisesti.

Lue lisää

Radio Dei toimii siltana seurakuntaan

Kirsi Rostamo, Radio Dei

 
Radioaaltoja pitkin evankeliumi menee erilaisten ihmisten ”maailmoihin” eli tavalliseen arkeen. Kuten evankeliumi, niin myös radio on rajaton, ja mahdollisuus kuunnella on ilmainen.

Lue lisää

Television postmodernit yleisöt

Johanna Sumiala-Seppänen, mediatutkija

Kun uskonnollista viestintää harjoitetaan sekulaarissa ja kaupallisessa televisiossa, uskonto joutuu sopeutumaan kaupallisen television pelisääntöihin.

Lue lisää

Kristillinen TV-kanava on haaste

Martti Ojares,TaivasTV7

Harva media on yhtä suuren mielenkiinnon kohteena kuin televisio. Suomalaiset kuluttavat joka päivä lähes kolme tuntia television ääressä. Mutta mitä sieltä katsotaan: Saippuaoopperaa, väkivaltaviihdettä, elokuvia ja dokumentteja. Suomessa  on kaivattu jo pitkään todellista vaihtoehtoa televisiotarjontaan.

Lue lisää

TV-työn strategiaa

TV-työn tavoite on viedä evankeliumi kaikille suomalaisille. Kristillisen TV:n (tällä hetkellä TV7:n) tulee keskittyä kristinuskon olennaiseen sisältöön ja tuoda se esiin nykyaikaisella, korkeatasoisella ja katsojia kiinnostavalla tavalla, kirjoittaa Martti Ojares.

Lue lisää

Evankelioivan Internetin strategiaa

Evankelioivan Internetin strategia

Thorleif Johansson, Mediakehitysjohtaja

Evankelioivan Internetin yleisperiaate käsittää kolme keskeistä vaatimusta, jotka sen tulee täyttää. Näistä vaatimuksista seuraa erilaisia, kullekin ajalle tyypillisiä teknisiä ratkaisuja. Vaatimukset ovat: oikea tieto, oikeassa paikassa ja helposti löydettävissä. Evankelioivan Internetin tulee vastata kolmeen kysymykseen: mitä eli sisältö, kenelle eli kohteet ja miten eli toimintamalli.

Lue lisää

Internet evankelioimistyössä

Juha Mattila, Media Cabinet Oy

Sähköisen viestinnän, ja erityisesti internetin, osuus ihmisten ajankäytössä kasvaa. Mitä mahdollisuuksia ja työkaluja internet tarjoaa evankeliointiin? Tarkastelemme kristillisten järjestöjen ja seurakuntien internetin hyödyntämisen käytännön kokemuksia ja mahdollisuuksia.

Lue lisää

Mobiilit viestimet

Sami Jalonen, TM

Elämme mobiilivallankumouksen aikaa. Maailmassa arvellaan olevan tällä hetkellä 1,2 miljardia kännykänkäyttäjää. Vuonna 2007 heitä ennustetaan olevan noin 2 miljardia. Maailma on nopeasti siirtynyt mobiilin kommunikoinnin aikakauteen.

Lue lisää