MESK URBAANI UNELMA

Jeesus-video joka kotiin!

E4-kongressin nettitoimitus

Lauantaina E4 kongressin pajassa tutustuttiin Jeesus-videon erilaisiin käyttömahdollisuuksiin. Erityisesti keskityttiin siihen, miten evankeliumia voidaan videon kautta viedä eteenpäin.Jo 20 vuotta Jeesus-videota on aktiivisesti käytetty evankelioimismuotona ympäri maailmaa. Videota on tällä hetkellä tekstitetty ja dubattu noin 840:lle eri kielelle. Videon kautta arvellaan miljoonien ihmisten löytäneen Jeesuksen ja videon ansiosta on maailmassa perustettu myös useita seurakuntia. Suomessa lähes jokaisessa kodissa on videonauhuri, mutta niitä varten joilla ei nauhuria kotona, on myös painettu lehti joka sisältää Luukkaan evankeliumin lehtiartikkeleiden muodossa.

Suomessa seurakunnat ovat jakaneet Jeesus-videota koteihin ja kouluihin vuodesta 1994. Vuonna 2003 videota jaettiin koteihin 11 050 kappaletta ja tähän mennessä Suomessa videoita on yhteensä jaettu jopa 50 000 kappaletta.

Tälläkin hetkellä monissa seurakunnissa jaetaan videota koteihin ”ovelta ovelle” -taktiikalla. Pajassa omakohtaisia kokemuksia videoiden jakamisesta oli kertomassa Nakkilan seurakunnan lehtori Satu Salo. Salon mukaan videot ovat saaneet erittäin myönteisen vastaanoton. Videoiden myötä moni ihminen on löytänyt tiensä seurakunnan toimintaan.

Valinnaispajan työskentelyn yhteydessä jaettiin jokaiselle osanottajalle oma Jeesus-video ja Jeesus-lehti. Lehtiä ja videoita voi tilata Kansan Raamattuseurasta osoitteesta .