MESK URBAANI UNELMA

Mitä vanhat edellä, sitä nuoret perässä

Anne Graham Lotz, AnGel Ministries

Juoksemme elämämme kilparadalla viestikapulanamme evankeliumi, Jeesus. Yksi sukupolvi ottaa viestikapulan ja juoksee niin hyvin kuin osaa julistaen evankeliumin omalle sukupolvelleen. Sitten sen on siirrettävä viestikapula seuraavalle juoksijalle, seuraavalle sukupolvelle, jonka on valittava, ottaako se kapulan vastaan.Uusi sukupolvi tarttuu kapulaan ja juoksee saman juoksun, julistaa evankeliumin omalle sukupolvelleen. Näin jatkuu sukupolvesta toiseen.

Apostoli Paavali oli iäkäs mies, kun hän kirjoitti Timoteukselle. Vuosi kirjoittamisen jälkeen hänet teloitettiin. Paavali siirsi viestikapulan Timoteukselle, joka oli nuori pastori Rooman valtakunnassa.

Millaisen esimerkin sinä annat nuoremmille timoteuksille? Kun he katsovat elämäämme, mitä he näkevät? Sanomme, että ”älkää pelätkö”, mutta itse pelkäämme. Näin heistäkin tulee pelkureita. Teemmekö kompromisseja totuuden suhteen? Yritämmekö olla suosittuja sen sijaan, että pidämme kiinni totuudesta?

Me vanhemmat olemme velvollisia olemaan esimerkkinä nuoremmille.He seuraavat tekojamme enemmän kuin sanojamme. Ole siis esimerkki ihmisestä, joka ei pelkää saarnata evankeliumia.