MESK URBAANI UNELMA

Yhdessä se on mahdollista

E4-kongressin rukousillassa rukoilemassa Merja Pitkänen Suomen Vapaakirkosta, Jan Edström Suomen ekumeenisesta neuvostosta, Klaus Korhonen Helluntaikirkosta ja Antti Rusama Tapiolan luterilaisesta seurakunnasta.
Yhteistyö on tuloksellisen evankelioimistyön elinehto. Näin totesivat E4-kongresissa sekä perinteisten kirkkojen piispat että vapaiden suuntien johtajat.


Miten seurakunnat voisivat tehdä yhteistyötä alueen ihmisten tavoittamiseksi?

E4-kongressin Evankelioimistyö paikallisseurakunnassa strategiapajan ryhmätyöskentelyn tuloksena syntyi käytännön ideoita siitä, miten seurakunnat voivat tehdä enemmän yhteistyötä evankelioimistyössä.

Lue lisää

Miten kristittyjen yhteistyötä voidaan vahvistaa

E4-kongressin Evankelioimistyö paikallisseurakunnassa -pajatyöskentelyä

Käytännön ehdotuksia ja näkökulmia kristittyjen yhteyden rakentamiseksi

Lue lisää

Kristittyjen yhteys Tampereella

Urho Koski, kirkkoherra,
Hervannan ev.lut.seurakunta,
Tampere

Vuodesta 1987 lähtien olen ollut mukana toimikunnassa, jossa tehtävänä oli koordinoida kuljetuksia ja osallistumista Billy Grahamin missioon Helsingin stadionilla kesällä 1987. Mission päätyttyä toiminta jatkui yhteisinä kokoontumisina, josta kehkeytyi aikaa myöten niin sanottu pastorien rukouspiiri.

Lue lisää

Ei anneta Perkeleen lyödä kiilaa väliimme

Seppo Väisänen, MESKin puheenjohtaja

Kun suostumme avoimeen yhteyteen toistemme kanssa, on tilaa myös rakentavalle kritiikille, jos siihen on aihetta.

Lue lisää

Johtajat yhteyden puolesta

E4-kongressissa luterilaisen, ortodoksi-, helluntai- ja Vapaakirkon johtajat sekä ns. uutta seurakuntaa edustavan Majakka-seurakunnan johtaja antoivat voimakkaan tukensa kristittyjen yhteisen todisuksen puolesta maassamme.

Lue lisää

Kuka kuuluu meikäläisiin?

Pastori Eero Junkkaala

Tuomarien kirjan alkupuolella käydään useita sotia ympäristökansojen kanssa. Vastustajina ovat milloin filistealaiset, milloin midianilaiset. Kirjan loppupuolella kerrotaan vähintään yhtä ikävistä tapahtumista, sillä kansa riitaantuu sisäisesti ja heimot ryhtyvät taistelemaan toisiaan vastaan.

Lue lisää

Sukupolvet voivat löytää sydänten yhteyden

Jose Turunen, Jyväskylän vapaaseurakunta

Olen huolestunut siitä kehityksestä, että ihmiset eriytetään ikäryhmittäin suurimmassa osassa seurakunnan toimintaa. Meidän tulee tehdä asioita myös yhdessä.

Lue lisää

Mitä vanhat edellä, sitä nuoret perässä

Anne Graham Lotz, AnGel Ministries

Juoksemme elämämme kilparadalla viestikapulanamme evankeliumi, Jeesus. Yksi sukupolvi ottaa viestikapulan ja juoksee niin hyvin kuin osaa julistaen evankeliumin omalle sukupolvelleen. Sitten sen on siirrettävä viestikapula seuraavalle juoksijalle, seuraavalle sukupolvelle, jonka on valittava, ottaako se kapulan vastaan.

Lue lisää