MESK URBAANI UNELMA

Evankelistan kutsumus ja tehtävä

Raimo Mäkelä rohkaisee evankelistoja pitämään motiivinsa puhtaina.
Evankelistan tehtävä on sekä jakaa ilosanomaa että varustaa seurakuntalaisia todistajuuteen. Jokainen Jeesuksen oma on kutsuttu olemaan Hänen todistajansa.


Emmehän me julista sanomaa itsestämme, vaan

Pauli Tuohioja, Suomen Raamattuopisto


2. Kor. 4:5 -  "Emmehän me julista sanomaa itsestämme vaan Jeesuksesta Kristuksesta: Jeesus on Herra, ja hän on lähettänyt meidät palvelemaan teitä." Tällä tiivistelmän omaisella lauseella apostoli Paavali toi Korintin seurakunnan jäsenille tiedoksi sen, että parasta seurakuntien palvelua on se, kun he julistavat kirkasta, pelastavaa evankeliumia Jeesuksesta. Apostolit toki olivat seurakuntien palvelijoita, mutta eivät heidän käskyläisiään, he olivat saaneet tehtäväänsä kutsun Jumalalta ja siksi heillä oli oikeus ja velvollisuus julistaa Jumalan sanaa silloinkin, kun se vihastutti ihmisiä.

Lue lisää

Evankelistan ihailu ja itseihailu

Raimo Mäkelä, Suomen Raamattuopisto

Apostoli Paavali piti tärkeinä sekä evankeliumin julistajan objektiivista sanomaa että hänen subjektiivisia vaikuttimiaan. Ne ovat eri asioita mutta liittyvät irrottamattomasti toisiinsa.

Lue lisää

Evankelistan sisäinen kutsu

Markku Vuorinen, evankelista

On hienoa, että aiheeni on ”evankelistan sisäinen kutsu”, eikä esimerkiksi ”evankelistan ulkoinen olemus” tai ”evankelistan taloudelliset vaikeudet”, josta minulla kyllä olisi paljon kokemuksia nuoruuden päiviltä.

Lue lisää

Ajat muuttuvat - muuttuuko sanoma?

Kimmo Kääriäinen, Kirkon tutkimuskeskus

Postmodernismin haaste julistustyölle. Mihin Suomi uskoo? Kuka Jeesus oli? Kuinka usein keskivertosuomalainen rukoilee?

Lue lisää

Evankeliointi - seurakunnan yhteinen vastuu

Tapani Suonto, One way Mission

Tämän päivän seurakunta on kuin jalkapallopeli. Parikymmentä ihmistä juoksee kentällä lopen uupuneina, vaikka he ovat kipeästi levon tarpeessa. Satatuhatta ihmistä istuu katsomossa tylsistyneinä, vaikka he ovat kipeästi liikunnan tarpeessa. Osat pitäisi vaihtaa, jotta kaikki olisivat onnellisia, mutta miten se voi tapahtua?

Lue lisää

Voittaakseni Kristukselle mahdollisimman monia

Kalevi Lehtinen, Agape Europe

Kalevi Lehtinen kertoo omasta tiestään evankelistaksi ja ihmiseksi sekä valottaa evankeliumin sanomaa.

Lue lisää

Evankelistan elämänohjeet

Pauli Tuohioja, Suomen Raamattuopisto

Jotta me voimme toimia evankelistoina, niin tässä muutama elämänohje, joihin joutuu aina uudestaan palaamaan omassa henkilökohtaisessa uskonelämän hoitamisessa.

Lue lisää