MESK URBAANI UNELMA

Rukous seurakunnan tavoittavana työnä

Jeesus sanoi, ettei tehnyt mitään,  mitä Isä ei antanut Hänelle tehtäväksi. Hän myös sanoi, että meillä ei ole, koska emme pyydä. Voisiko olla, että menestyisimme ilosanoman levittämisessä paremmin, kun kysyisimme useammin neuvoa ja pyytäisimme apua häneltä, jota työmme eniten kiinnostaa? Meidänkin on mahdollista kulkea edeltä valmistetuissa teoissa, yksin ja yhdessä.


Rukousmanuaali: Rukous valmistaa tietä Jumalan työlle ja meitä Jumalan työhön

Työstetty E4-kongressissa Kansan Raamattuseuran materiaalin pohjalta

Evankelioimistyössä rukoustyö on yksi avaintehtävistä. Ilman rukousta parhaimmatkaan järjestelyt ja uurastus eivät tuota kestävää hedelmää. ”Ei väellä eikä voimalla, vaan minun hengelläni, sanoo Herra Sebaot” (Sak. 4:6).

Koko allaoleva aineisto löytyy pdf-muodossa sivun alaosasta.

Lue lisää

Rukous ja elävä jumalasuhde evankelioimistyön lähtökohtana

Seppo Niemeläinen,
Missiokouluttaja, Kansan Raamattuseura

Tässä ajassa tarvitaan todellakin Kristuksen evankeliumin rohkeaa julistamista, mutta jos haluamme nähdä herätyksen, meidän on ensin itse herättävä elämään täysillä Jumalalle.

Lue lisää

Rukous elämäntapana

Isä Heikki Huttunen, Espoon ortodoksinen seurakunta

Kristityn elämä edellyttää kahta siipeä: omakohtaista rukousta ja yhteistä, kirkon rukousta. Jeesuksen opetuksessa rukous kuuluu yhteen paaston ja almujen, lähimmäisen auttamisen kanssa. Se muodostaa ihmisen sisäisen hengellisen elämän kokonaisuuden, joka avaa suhteen Jumalaan ja omaan itseen.

Lue lisää

Koulujen rukouspiirit vaikuttamassa sisältäpäin

Maarit Alm, Suomen Ev.lut. Kansanlähetys

Näkynä on yksinkertaisesti, että jokaisella Suomen oppilaitoksella olisi oma nuortenjoukkonsa, joka rukoilee koulunsa puolesta — eikä ainoastaan rukoile, vaan myös evankelioi omalla, persoonallisella tavallaan. Itse uskon, että koulujen rukouspiirit ovat peräisin suoraan Jumalan sydämeltä ja hän on jakanut tätä näkyä toisistaan riippumattomille ihmisille niin Suomessa kuin eri puolilla maailmaakin.

Lue lisää

Rukouskävely avaa silmiä

Timo Koivisto, Lahden vapaaseurakunta

Rukous jonkin alueen ja siellä olevien ihmisten puolesta voidaan toteuttaa myös ”rukousiskulla”, menemällä paikalle rukoilemaan. Tämä ei välttämättä tarkoita sillä tavalla julkista toimintaa, että muut edes havaitsisivat meidän rukoilevan. Rukoilla voidaan esimerkiksi kävellessä, tästä käsite ”rukouskävely”.

Lue lisää

Onko armolahjoilla käyttöä evankelioimisessa?

Klaus Korhonen, Helsingin Saalem-seurakunnan johtaja
Erkki O. Auranen, pastori, Ristivitonen ry.

Miksi seurakunta tarvitsee armolahjoja? Onko armolahjoilla käyttöä evankelioinnissa? Onko uskova aina tietoinen armolahjoistaan? Pajassa mietitään myös rukouksen ulottuvuuksia: miten rukous ja armolahjat liittyvät toisiinsa?

Lue lisää

Luotu ylistämään

Veli-Matti "Wellu" Suoperä  Helsingin Saalem- seurakunta/nuorisotyö

Miksi ylistämme? Onko ylistys pelkkää musiikkia? Alustuksessa pureudutaan ylistyksen sydämeen ja siihen, miksi Jumala on juuri nyt nostamassa uutta ylistyksen ääntä kansansa keskeltä.

Lue lisää