MESK URBAANI UNELMA

Nuoret

Nuoret ovat valmiita tapahtumaan. Heillä on ideoita, uskallusta ja energiaa. Jos he saisivat tietää, että Jumala todella rakastaa ja hänellä on heidän elämäänsä varten hyvä suunnitelma, he heittäytyisivät elämään Jumalalle täysillä. He välttyisivät myös monelta haavoittavalta kolarilta. Kerrotaan siis Jeesuksesta rippikouluissa, kouluissa, kaduilla ja kodeissa!


Että rakkaus koskettaisi

Mauno Juvonen, Roihuvuoren seurakunnan vastaava nuorisotyöntekijä

Jumala on antanut meille sekä yksilöinä että seurakuntina tehtävän. Se perustuu Jeesuksen antamaan rakkauden kaksoiskäskyyn (Matt. 22:37–39) sekä lähetyskäskyyn (Matt. 28:18–20). Nuorisotyön tehtävät ovat: opettaminen ja varustaminen, evankelioiminen ja lähetystyö, eläminen seurakunnan yhteydessä ja rukous.

Lue lisää

Jumalan käyttöön se, mitä meillä on

Ari Paloheimo, Vammalan helluntaiseurakunta

Kun pieni poika toi Jeesukselle viisi leipää ja kaksi kalaa, niin Jeesus ei sanonut: ”Miksei sinulla ole enempää eväitä? Eihän näitä voi käyttää, koska nämä ovat vain pienen lapsen eväät ja meidän pitäisi ruokkia 5000 miestä ja lisäksi naiset ja lapsetkin! Olisipa sinulla edes vähän paremmannäköisiä ja -laatuisia eväitä.” Jeesus ei sanonut näin, vaan otti leivät ja kalat käyttöönsä ja ruokki kaikki ihmiset niin, että syötävää jäi vielä tähteeksikin! Näin rohkaisen sinuakin tekemään.

Lue lisää

Nuorten parissa tehtävän työn avainperiaatteita


E4-kongressin Nuoret strategiapajan työskentelyä

Näky on kuvaus Jumalan antamasta yksilöllisestä tehtävästä ja se auttaa ohjaamaan voimavaroja oikein. Strategiat ovat usein erilaisia työmuotoja. Nuorisotyön erilaisia strategioita on Suomessa satoja. Voimme kopioida ”toistemme” strategioita tai voimme oppia tunnistamaan ne avainperiaatteet, joiden pohjalle erilaiset menestyvät strategiat ovat rakentuneet. Periaatteet nousevat tehtävästä ja näystä ja ne ohjaavat strategioitamme.

Lue lisää

Evankeliumi rippikoulussa -- mahdollisuus vai uhka

Elina Pääkkönen, Heinolan maaseurakunnan nuorisotyöntekijä, E4-nuorisokoordinaattori

Vuosittain pidetään noin 2 250 rippikoulua. Niissä rippikoululaisten määrä vaihtelee ikäluokan suuruuden mukaan 55 000–57 000 välillä. Rippikouluun osallistuu koko 15-vuotiaiden ikäluokasta noin 90 %. 

Lue lisää

Koulutyö on suuri mahdollisuus

Riku Rinne, Patmos Lähetyssäätiö

Kaikki voivat tehdä koulutyötä. Kouluissa tarvitaan valistusta kaikesta, mikä liittyy elämään ja elämän hallintaan. Nuoret, isät, äidit, mummut ja papat voivat kertoa elämästä ja kokemuksistaan.
Kouluissa voivat toimia kaikki lahjat: draama, musiikki, valistus (päihde, huume, seksi jne.), tanssi, sirkustaidot, voimistelutemput, musikaalit, konsertit jne. Kaikkiin näihin voi liittää hyvin evankeliumin sanoman.

Lue lisää

Koulujen rukouspiirit vaikuttamassa sisältäpäin

Maarit Alm, Suomen Ev.lut. Kansanlähetys

Näkynä on yksinkertaisesti, että jokaisella Suomen oppilaitoksella olisi oma nuortenjoukkonsa, joka rukoilee koulunsa puolesta — eikä ainoastaan rukoile, vaan myös evankelioi omalla, persoonallisella tavallaan. Itse uskon, että koulujen rukouspiirit ovat peräisin suoraan Jumalan sydämeltä ja hän on jakanut tätä näkyä toisistaan riippumattomille ihmisille niin Suomessa kuin eri puolilla maailmaakin.

Lue lisää

Näkökulma koulutyöhön ja uuteen uskonnonvapauslakiin (§13)

Jouko Jääskeläinen, kansanedustaja v. 1991–2003, perustuslakivaliokunnan jäsen v. 1999–2003

Uskonnonopetus on osa suomalaista koulua eikä sen tarvitse olla vain ahdas tietopaketti. Peruslähtökohta laissa on, että kullekin annetaan hänen oman uskontokuntansa mukaista uskonnonopetusta tai oppilas osallistuu elämänkatsomustiedon opetukseen.

Lue lisää

Ideoita ja painopistealueita nuorisotyöhön

E4-kongressin Nuoret strategiapajan työskentelyä

Ideoita seurakunnissa ja kouluissa tehtävää työtä sekä yhteistyötä varten.

Lue lisää