MESK URBAANI UNELMA

Urbaani unelma

Urbaani unelma on provosoivaa palveluevankeliomista. Kristityt yhdessä tekevät hyviä tekoja, mikä saa palvelun vastaanottajan kysymään, miksi. Siinä avautuu mahdollisuus kertoa Jumalan rakkaudesta ja kutsua ihmistä tavalla tai toisella sen piiriin.

 

Urbaani unelma on rekisteröity nimi, jonka käyttämisessä opastaa kristittyjen yhteistä evankelioimista edistävä E4-tiimi. E4 toimii Urbaanin unelman valtakunnallisena koordinaatioelimenä ja myöntää luvan Urbaani unelma -nimen käyttämiseen.

 

Lue lisää:

 

mika_urbaani_unelma_on.pdf

Urbaanin unelman tavoite

Urbaani unelma -tapahtuman tavoitteena on

Lue lisää

Urbaani unelma -tapahtuman periaatteet

Urbaani unelma tapahtuma sisältää kristittyjen varustamista palvelemiseen, palvelutempauksia ja mahdollisuuden kuulla evankeliumi sanallisessa muodossa. Kaikki tämä tehdään rukoillen.

Lue lisää

Mitä Urbaani unelma -tapahtuman jälkeen?

Urbaani unelma -tapahtuma on tarkoitettu pidempikestoisen prosessin lähtölaukaukseksi. Siihen on hyät edellytykset, koska tapahtuma on aktivoinut monet seurakuntalaiset, kuka tahansa voi osallistua palveluun ja seurakunnilla yleensä on tarvetta vahvistaa diakoniatyötään.

Lue lisää

E4-tiimin rooli Urbaani unelma -tapahtuman rakentamisessa

E4-tiimi auttaa tapahtuman koolle kutsumisessa ja koulutuksessa. Tiimi tarjoaa seurakuntien ja muiden yhteisöjen käyttöön tapahtumaan liittyvää materiaalia, kouluttajia, apua tiedotukseen ja kansallista näkyvyyttä Urbaanin unelman nettisivuilla ().

Lue lisää

Urbaanin unelman tausta

Suomalaisen Urbaanin unelman vaikutteet ovat Englannin anglikaanikirkon piirissä alkaneessa uudistuksessa. 2000-luvun lähestyessä englantilaiset kristityt totesivat, että heidän yrityksensä tarjota evankeliumia ympäröivälle yhteiskunnalle kaikuivat kuuroille korville.

Lue lisää

Ekumenian hyvät tavat

Nämä suositukset vastaavat keskeisiin ekumeniaa koskeviin kysymyksiin. Miksi ekumenia on tärkeää? Millaiset periaatteet ohjaavat ekumeenista työtä? Millä tavoin paikalliseen ekumeeniseen työhön voi osallistua? Tarkoitus on selvittää, mitä ekumenia ja ekumeeninen toiminta sisältävät, jotta yhä useammat voisivat osallistua ekumeeniseen toimintaan paikallisella tasolla. Ekumenian hyvät tavat on Suomen ekumeenisen neuvoston kokoama ja vapaasti käytettävissä ja kopioitavissa.

Lue lisää