MESK URBAANI UNELMA

Kolmannen vuosituhannen evankelista 2009-2010

Viestintäkurssilla tehtiin paritehtäviä.
Perheniemen evankelisen opiston ensimmäinen evankelistakurssi juhli valmistumista äitienpäivänä. Seuraava monimuoto-opetuksena toteutettava puolentoista vuoden evankelistakoulutus alkaa 4.8.2009. Koulutus on tarkoitettu jokaiselle evankelistan kutsumusta pohtivalle kirkkokunnasta tai kristillisestä taustasta riippumatta. Haku on alkanut.

 

Kolmannen vuosituhannen evankelista -nimisessä koulutuksessa opettajakaarti on mittava. Mukana ovat mm. Kalevi ja Leena Lehtinen, päätoimittaja Leif Nummela, radiotoimittaja-julistaja Pasi Turunen, evankelista-kouluttaja Arto Valkeapää, pastori Timo Keskitalo, kouluttaja Juha Parkkinen, E4-tiiminjohtaja Jussi Miettinen, toimittaja/tiedottaja Maarit Eronen ja rehtori Petri Välimäki.

 

Kalevi Lehtinen näkee uuden koulutusmahdollisuuden kaikille seurakunnille positiivisena haasteena.

- Ensiksikin siihen, että seurakunnat tiedostavat evankelioimistyön tärkeyden ja toiseksi, että ne etsivät ja lähettävät tähän koulutukseen ihmisiä, joille Jumala on antanut evankelistan kutsun ja joihin seurakunta voi luottaa. Kolmanneksi, että seurakunnat alkavat aktiivisesti hyödyntää evankelistoja ja luoda heille mahdollisuuksia ja paikkoja palvella.

 

Kahdentoista viikonlopun lähijakson lisäksi jokainen opiskelija sitoutuu oman kehittämistehtävän työstämiseen. Koulutuksessa paneudutaan mm. evankelistan kutsuun, identiteettiin ja asenteisiin, ilmaisutaitoihin, menetelmiin, apologiaan ja evankelioivaan seurakuntaan. Koulutus päättyy joulukuussa 2010.

 

Perheniemen evankelisen opiston rehtori Petri Välimäki sanoo kohdanneensa paljon ihmisiä, joilla on evankelistan kutsu, mutta jotka ovat yksin kutsunsa kanssa.

- Suomessa ei ole kovin paljon painotettu evankelistojen koulutusta, vaikka se on selkeästi yksi Raamatussa kuvattu tärkeä virka ja tehtävä. Itsekin evankelistana iloitsen siitä, jos saan olla valmentamassa kymmeniä evankelistoja. Elämäni tärkeä päämäärä, että mahdollisimman moni pääsisi taivaaseen, toteutuu näin paremmin kuin että vain evankelioisin yksin, Välimäki toteaa ja iloitsee ensimmäisistä valmistuneista.

 

Evankelistakoulutus toteutetaan yhteistyössä Perheniemen evankelisen opiston ja kristittyjen yhteistä evankelioimistyötä rohkaisevan E4-tiimin kesken.

 

Lisätietoja: